Bisonvlees

Bisonvlees is een gezonde eiwitrijke bron van voedsel dat de afgelopen jaren steeds meer populair is geworden. Bisonvlees wordt gemaakt van de Canadaanse Bizon, een leverancier die al meer dan 200.000 jaar in Noord-Amerika voorkomt. Het is vers, biologisch geteeld, natuurlijk hormonvrij en gemakkelijk verkrijgbaar. Het is een veelzijdige vlees optie en zeer goed te bereiden.

Koken met Bisonvlees

Bisonvlees
 koken, bakken, grillen

Als je Bisonvlees wilt klaarmaken, is het belangrijk om weten dat Bisonvlees zachter is dan rundvlees, dus het moet korter koken dan andere vleessoorten. Bij de meeste soepen, sauzen en gerechten kun je in plaats van rundvlees Bisonvlees gebruiken. Je moet wel opletten dat je bij sauzen of gerechten waarbij je het vlees lange tijd laat koken, wat stukken Bisonvleesmindestijd toevoegt. Bij het koken eindigt Bisonvlees veel sappiger dan rundvlees. Als je Bisonvlees klaarmaakt moet je dezelfde bereidingen, kruiden en sauzen gebruiken die je ook bij rundvlees zou gebruiken.

Hoe lang je Bisonvlees moet koken, hangt af van wat je maakt. Als je een steak of entrecote maakt met Bisonvlees, is 2-3 minuten aan elke kant meer dan genoeg om sappig, lekker en medium rare Bisonvlees te bereiden. Als je Bisonvlees roostert in de oven, ovenschotel bakt, of doorgeroerd gaarstoofd, kun je de ingrediënten 45-60 minuten in een oven op 160-190 graden laten garen. Voor het maken van gehakt of hamburgers heb je 20-30 minuten op 180 graden nodig.

Bakken met Bisonvlees

Je kunt Bisonvlees ook bakken in plaats van koken. Bakken is een goede manier om Bisonvlees meer smaak en structuur te geven. Bij het bakken moet je bij Bisonvlees kiezen voor een medium-rare op 2-3 mm dikke stukken. Als je het vlees te dik snijdt, wordt het te droog en de aroma’s en smaak zijn veel beter als je het vlees meteen op het moment van bakken serveert. Je kunt het bakken van Bisonvlees vergelijken met het bereiden van rundvlees, maar kook het wat korter. De beste manier om Bisonsteak bakken is in een koele oven pan op een lage temperatuur. Doe wat olijfolie, knoflook en kruiden in de pan. Bak het vlees cirka 1 ½ minuut en draai het om voor nog eens 1-2 minuten bakken. Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens 5-10 minuten rusten. Bisonvlees is dan op zijn lekkerste.

Grillen met Bisonvlees

Een andere optie voor het bereiden van Bisonvlees is grillen. Niet alleen is het een diervriendelijke optie, maar je krijgt ook smaakvolle gegrilde Bisonvlees. Als je Bisonvlees gaat koken, moet je het vlees meteen na het koken aan een potlood dunne plakken snijden. Voordat je begint met grillen, moet je effen wat olie aanbrengen over de plakken. Bij het grillen worden de buitenkanten van het vlees knapperig en de binnenkant wordt medium rare. Grill het vlees om en om totdat je de ingestelde donkerderins hebt bereikt. Het is het beste om Bisonvlees van 3-4 cm dik te gebruiken voor het beste resultaat.

Een Recept voor Bisonvlees

Als je liefhebber bent van Bisonvlees, kun je dit recept uitproberen voor heerlijke gegrilde Bisonvleesspies.
Voor de Spies:
– 12-16 plakken Bisonvlees
– 1 rode ui
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– ½ theelepel zout

Voor de Marinade:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel sojasaus
– 2 eetlepels azijn
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel gedroogde kruiden

Bereidingswijze
1. Snijd het Bisonvlees in dunne plakken en leg ze in een grote kom.
2. Voeg de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano en zout toe aan het vlees en meng alles goed.
3. Laat het vlees 15-30 minuten marineren.
4. Snijd de paprika’s en de ui in dunne plakken en leg de plakken op een plank.
5. Om de marinade te maken, meng alle ingrediënten goed en voeg toe aan de marinade kom.
6. Meng de marinade met het Bisonvlees en meng alles goed.
7. Neem 10-12 lange prikkers en steek de plakken Bisonvlees en groenten om en om, zoals je bij shish kebab doet.
8. Klaar om te grillen, of op de barbecue. Grill de Bisonvlees spiesen rondom tot ze mooi gaar en medium rood zijn.
9. Serveer direct als je klaar bent met grillen, en geniet van die mals en lekker gegrilde Bisonvlees spiesen!

Bisonvlees is een gezonde, smaakvolle en diervriendelijke optie voor vleeseters die zich zorgen maken over gezondheid, dierenwelzijn of milieubelangen. Hoewel het wat zachter is dan andere vleessoorten, is het mogelijk om met Bisonvlees heerlijke gerechten te maken en er ook van te genieten. Door de goede smaak, worden steeds meer mensen Bisonvlees eten en kan je heerlijke recepten bedenken die de perfecte combinatie bieden voor koken, bakken en grillen.

Plaats een reactie