Bindsla

Koken, bakken of grillen van Bindsla

Bindsla
 koken, bakken, grillen

Bindsla is een gemakkelijk te bereiden salade die vaak als bijgerecht wordt gegeten. In Nederland is deze groente een populaire saladegroente, maar het kan ook op andere manieren worden bereid. Je kunt Bindsla koken, bakken of grillen. Dit recept geef je enkele tips over hoe je Bindsla op een heerlijke manier kunt bereiden.

Voorbereidingen

Voordat je Bindsla gaat bewerken is het belangrijk dat je deze op de juiste manier behandelt. Bindsla is een zachte groente die vrij gevoelig is voor hitte. Daarom is het belangrijk dat je de groente goed schoonmaakt voordat je aan de slag gaat. Was de binding met koud water, zodat alle achtergebleven aarde eraf spoelt. Vervolgens kun je de binding grof snijden alvorens deze te grillen, bakken of koken.

Koken van Bindsla

Bindsla is dus een heerlijke saladegroente, maar je kunt deze ook op andere manieren bereiden. Zo kun je de groente ook koken. Voeg de grof gesneden bindingsla toe aan kokend water en laat deze ongeveer 7-8 minuten koken; je kunt een probeerknopje gebruiken om de gaarheid te testen. Laat de gekookte binding vervolgens afkoelen en voeg vervolgens je favoriete ingrediënten toe aan de kookvocht. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie, citroensap en knoflook. Je kunt de bindingsla ook koken in een pan met wat olie en kruiden als je liever geen kookvocht gebruikt.

Bakken of Grillen van Bindsla

Je kunt bindingsla ook bakken of grillen. Snijd de bindingsla in dunne plakjes en leg deze in een bakplaat. Bestrijk vervolgens de plakjes bindingsla met olijfolie, zout en peper naar smaak. Bak de bindingsla vervolgens ongeveer 5-8 minuten in een oven van 180°C. Als je de bindingsla liever met de grill grillt, kun je de plakjes bindingsla ook 5-8 minuten op de grill pan grillen. Bedek de plakjes bindingsla met wat olie en kruidenalvorens je deze op de houtskool-barbecue of de gasbarbecue legt.

Recept: Geroosterde Binding met Citroen

Hieronder staat het recept voor een lekkere salade.

Ingrediënten:

– 300 gram bindingsla
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 knoflooktenen, gehakt
– sap van 1 citroen
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Was en grof snijd de bindingsla.

3. Meng de bindingsla met de olijfolie, de gehakte knoflook en het citroensap.

4. Voeg de oregano toe aan de binding, en breng op smaak met wat zout en peper naar smaak.

5. Verdeel de bindingsla op de bakplaat en rooster 5-8 minuten in de oven.

6. Serveer de warm geroosterde bindingsla als bijgerecht of maak er een salade van met wat extra ingrediënten naar smaak.

Conclusie

Bindsla is een heerlijke saladegroente die je op veel manieren kunt bereiden. Zo kun je de bindingsla koken, bakken of grillen. Wij hebben een recept gedeeld waarmee je Bindsla warm of koud kunt serveren. Als je Bindsla kookt, bakt of grilt, is het belangrijk dat je de groente voorbereidt en de juiste kook- of baktijden gebruikt. Ga hierbij uit van 5-8 minuten. Probeer dit recept eens uit, je zult verbaasd staan van hoe lekker de bindingsla kan smaken!

Plaats een reactie