Bihun

Bihun is een populaire vermicelli rijstnoodle gemaakt van geconcentreerd gelei- of tapiocameel. Bihun is vaak onderdeel van traditionele oost-Aziatische gerechten zoals kerrie, bami of noedelsoup. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt in Indonesische kookgerechten. Het is lekker, makkelijk te bereiden en veelzijdig in smaak.

Koken, bakken of grillen van Bihun

Bihun
 koken, bakken, grillen

Er zijn verschillende manieren om Bihun te bereiden. Het kan worden gekookt in kokend water, de pan of de magnetron. Het kan worden gebakken in de oven of in een wokplaat. Het kan ook worden gegrild op een bbq-grill. Eén van de meest populaire manieren om Bihun te bereiden is door het te koken in kokend water. Dit is de gemakkelijkste manier, maar het resultaat kan variëren en soms kan het eindresultaat droog zijn.

Kooktijden

Het duurt meestal 5 tot 10 minuten om Bihun te koken, afhankelijk van hoe stevig u het wilt. Het is belangrijk om de noodle consistent te koken, zodat hij zacht en gaar is. Na 5 minuten is de noodle gaar en na 10 minuten is de noodle super elastisch en zacht. Als je Bihun gaat bakken, is het belangrijk om te weten hoeveel vet je toevoegt. Gebruik geen teveel vet, want als de Bihun nat wordt, kan het te plakkerig en kleverig worden.

Baktijden

Als je Bihun gaat bakken, is het belangrijk dat je de juiste temperatuur en baktijd kiest. Bij een temperatuur van 190-200°C duurt het 10-15 minuten om Bihun te bakken. Verdeel de noodle in kleinere stukken zodat de verwarmingswarmte gelijkmatig verdeeld kan worden. Plaats de noodle vervolgens in de oven en laat het 5 minuten bakken. Haal de pan uit de oven en roer de noodle licht om ervoor te zorgen dat hij aan alle kanten gaar wordt. Bak nog 5-10 minuten totdat de noodle goudbruin is. Wanneer je Bihun gaat bakken, is het ook belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken en ervoor te zorgen dat de omgeving warm genoeg is voor de noodle.

Grilltijden

Bihun kan ook op de grill worden gebruikt. Bij het koken van Bihun op een grill, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de directe hitte niet te hoog is. Zet de grill temperatuur op medium hoog. Leg de noodle op de rooster en sluit de deksel van de grill. Je moet je Bihun om de 2-3 minuten omdraaien en controleren totdat de noodle mooi bruin kleurt. Als de Bihun gaar is, voeg dan wat extra kruiden toe voor extra smaak. Als je Bihun gaat grillen, is het belangrijk om de noodle met een tang of een spatel te verplaatsen in plaats van met een vork of lepel. Dit voorkomt dat de noodle uit elkaar valt wanneer je hem van de grill verplaatst.

Recept: Bihun met zalm

Bereidingswijze:

1. Kook de Bihun volgens de verpakking. Laat de Bihun enkele minuten uitlekken en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng het goed.

2. Kook de zalm op een mediumhoge temperatuur in een skillet in een paar eetlepels olijfolie en kruid het met peper en zout. Bak de zalm 4-5 minuten per kant, of totdat hij gaar en gebruind is. Haal de zalm dan van het vuur.

3. Bak de ui en knoflook in de resterende olijfolie in de skillet totdat ze goudbruin zijn. Voeg dan de Bihun toe en bak het 2-3 minuten, of totdat het gaar is.

4. Voeg de kruiden toe aan de Bihun en bak het nog 2 minuten.

5. Voeg de zalm toe aan de Bihun en bak het nog 2 minuten. Serveer de Bihun met zalm warm.

Conclusie

Bihun is een veelzijdig en lekker ingrediënt dat makkelijk te bereiden is. Er zijn verschillende manieren om Bihun te bereiden, zoals koken, bakken of roosteren. Kooktijden lopen uiteen van 5 tot 10 minuten en baktijden van 10-15 minuten. Grill Bihun snel op een mediumhoge temperatuur om te voorkomen dat het te droog wordt. Serveer Bihun met zalm, waarbij de zalm in een skillet wordt gebakken in olijfolie met kruiden. Probeer zelf een lekker gerecht met Bihun en geniet van de heerlijke smaak!

Plaats een reactie