Big

Big is een uitstekende optie om lekkere maaltijden te klaarmaken. Of je nu van koken, bakken of grillen houdt, er zijn verschillende manieren om Big te bereiden. In dit artikel wordt ingegaan op de verschillende kook- en bereidingswijzen van Big.

Koken van Big

Big
 koken, bakken, grillen

Koken van Big is heel eenvoudig. Big is een soort vissoort die vrij makkelijk te vinden is in vele supermarkten en viswinkels. Wanneer je Big gaat koken kun je het beste gebruik maken van een diep en breed braadpan – zodat de vis meer ruimte heeft in de pan. Voeg voldoende water toe en leg de Big in de pan. Zet het vuur op medium hoog en breng het water aan de kook. Laat de vis goed koken gedurende ongeveer 20 minuten, ze zullen prachtig wit worden en de kooktijd is afhankelijk van de hoeveelheid Big die je gaat koken.

Bakken van Big

Big kan ook heerlijk worden gebakken. Begin met het wassen en schoonmaken van de Big, dit kan het beste gebeuren in een kom met koud water. Dit helpt om eventuele visresten te verwijderen. Meng een eetlepel bloem met een eetlepel maïsmeel in een kom, voeg hier wat citroensap aan toe – dit helpt om de vis nog lekkerder te maken. Vervolgens bedek je de Big met een dunne laag van het bloemmengsel en verwarm je de oven voor op 200 graden. Leg de Big in een ovenschaal en voeg wat olijfolie toe. Bak de Big in de oven gedurende 15-20 minuten.

Grillen van Big

Big kan ook worden gegrild. Voor de beste resultaten, voeg wat olijfolie en kruiden toe aan de Big, kneed de grilleerolie goed in de vismassa. Verwarm je grill en voeg wat olie toe om aanbakken te voorkomen. Plaats de Big op het grillrooster met de velkant naar boven en grill de Big gedurende ongeveer 6-8 minuten, draai de Big om en grill nogmaals voor dezelfde tijd totdat de vis gaar is.

Recept: Gegrilde Big met Groene Paprika

Dit heerlijke recept is perfect voor iedereen die van grillen en vis houdt.

Ingrediënten:
• 2-4 Bigfilets
• 1 rode paprika
• 2 groene paprika’s
• 3 teentjes knoflook
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels kruiden naar smaak

Bereiding:
1. Verwarm je grill of barbecue en voeg olie toe zodat aanbakken wordt voorkomen.
2. Was de Big en voeg de kruiden en de olijfolie toe. Kneed de kruiden goed in de vismassa.
3. Snij de paprika’s en knoflook in stukjes.
4. Leg de Big op het grillrooster met de velkant naar boven. Leg de stukjes paprika en knoflook er omheen.
5. Grill de Big gedurende 6-8 minuten, draai de Big om en grill voor dezelfde tijd totdat de vis gaar is.
6. Serveer de gegrilde Big warm.

Conclusie

Big is een geweldige vis om te bereiden. Het is een veelzijdige vissoort waarmee je heel eenvoudig een lekker gerecht in elkaar kunt knutselen. Of je nu van koken, bakken of grillen houdt, er zijn talloze manieren waarop je Big kunt bereiden. Bij het koken van Big zal het 20 minuten duren voordat het gaar is, bij het bakken ongeveer 15-20 minuten en bij het grillen 6-8 minuten. Probeer ook eens heerlijk recept voor gegrilde Big met groene paprika uit.

Plaats een reactie