Beschuitkruiskruid

Beschuitkruiskruid – Wat is het?

Beschuitkruiskruid
 koken, bakken, grillen

Beschuitkruiskruid, beter bekend als Anethum graveolens, is een aromatisch, anijsruikend kruid dat wordt gebruikt in verschillende kookgerechten en voor decoratieve doeleinden. Het is een eenjarige plant met een diep paarse bloem die ongeveer 15 cm hoog wordt. De smaak van beschuitkruiskruid is zoet en anijsachtig. Het is te vinden bij groenteboeren, supermarkten en winkels die speciaal groenten verkopen.

Beschuitkruiskruid Koken, Bakken en Grillen

Beschuitkruiskruid kan worden gebruikt in heel verschillende gerechten. Van salades tot soepen en van vleesgerechten tot desserts; duizend-en-een manieren waarop je het kruid kunt gebruiken en de smaken die je ermee kunt creëren.

Koken met Beschuitkruiskruid

Beschuitkruiskruid is een veelzijdig kruid dat op verschillende manieren kan worden gekookt. Probeer het kruid toe te voegen aan salades, soepen en vleesschotels. De kooktijd is afhankelijk van wat je ermee maakt, maar meestal heb je er ongeveer twintig minuten mee nodig. De beste manier om te controleren of het kruid gaar is, is door er met een vork of mes een klein stukje af te breken en de texturen en smaak te proeven.

Bakken met Beschuitkruiskruid

Het bakken met beschuitkruiskruid is een eenvoudige manier om de smaak te versterken. Voeg het toe aan je favoriete cake of taartrecept, of vervang het voor basilicum in pizza. Wees creatief; u kunt beschuitkruiskruid toevoegen aan al uw lievelingsbaksels. De baktijd verschilt van recept tot recept, maar meestal moet je zo’n 30 minuten bakken.

Grillen met Beschuitkruiskruid

Grillen met beschuitkruiskruid is een lekkere manier om de smaken te vermengen. Voeg het toe aan groenten of voeg het toe aan je favoriete vlees. Controleer regelmatig hoe gaar het kruid is in de recepten die u bereidt; de grilltijd kan variëren van 30 minuten tot een uur, afhankelijk van het gebraden voedsel.

Een Recept met Beschuitkruiskruid

Om u te helpen bij het maken van een lekkere maaltijd met beschuitkruiskruid, hier is een recept dat snel te maken is en een perfecte aanvulling is op elke maaltijd.

Salade met gegrild kip, tomaat en beschuitkruiskruid

Ingredients:

 • 2 kippenborstfilets
 • 2 tomaten, in plakjes gesneden
 • 1 eetlepel beschuitkruiskruid, gehakt
 • 2 eetlepels olie
 • Zout en peper naar smaak
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap

Instructies:

 1. Verwarm de barbecue of grillpan op medium-hoog vuur.
 2. Bestrijk de kippenborstfilets met de olie en voeg zout en peper naar smaak toe.
 3. Grill de kip op medium-hoge temperatuur gedurende 10-12 minuten, of totdat het vlees gaar en mooi gekleurd is.
 4. Verplaats de gegrilde kip naar een plaat en laat afkoelen.
 5. Snijd de gegrilde kip in blokjes en plaats het in een schaal.
 6. Voeg de tomaten blokjes toe en strooi er beschuitkruiskruid overheen.
 7. Meng de olijfolie en citroensap en giet dit mengsel over de salade.
 8. Roer alles grondig door; de salade is klaar om op te dienen.

Conclusie

Beschuitkruiskruid is een veelzijdig kruid met een diep anijssmaak en aroma, en het komt veelvuldig voor in een verscheidenheid aan gerechten. Het is zowel lekker als decoratief, en is daarom een perfecte toevoeging aan uw maaltijden. Door het bakken, koken of grillen met beschuitkruiskruid kunt u uw maaltijden opleuken en kleurrijke smaken toevoegen. Nu dat je weet hoe je ermee kookt en hoe je er ook een lekkere salade mee kan maken, kun je ermee aan de slag en je maaltijden omtoveren tot culinaire kunstwerken. Probeer dit recept uit en profiteer van de verrukkelijke smaak van Beschuitkruiskruid!

Plaats een reactie