Bataat

Inleiding

Bataat
 koken, bakken, grillen

Bataat is een van de lekkerste wortels die je kunt vinden – zo niet de lekkerste. Bataat is niet alleen heerlijk bij het eten van het alleen, maar wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt in veel heerlijke gerechten. Het burgert ook in de top 10 van de meest populaire groenten. Bataat is een lekkere manier om je dieet vollediger te maken en kan bereid worden in een verscheidenheid aan manieren. In dit artikel zullen we kijken naar wat bataat precies is, de verschillende manieren waarop je het kunt koken, bakken en grillen en een lekker recept voor bataat-gerechten om mee te beginnen.

Wat is Bataat?

Bataat is een soort wortel en behoort tot dezelfde familie als de aardappel. Het wordt ook vaak afgekort tot batat, wat de Engelse variant is van de naam. Bataat heeft langere, goudbruine stengels en de schil is diep donkergoud met een aardachtige zoete smaak. De interne spaties van de bataat zijn zoet en stevig van textuur. Bataat wordt vaak vergeleken met aardappelen en heeft een aantal vergelijkbare eigenschappen. Deze populaire groente heeft weinig calorieën en een lager glycemisch gehalte, waarmee het is uitstekend geschikt voor mensen met diabetes.

Koken, Bakken en Grillen van Bataat

Bataat kan op verschillende manieren worden gekookt, gebakken en gegrild. Als je bataat gaat koken, is het belangrijk om de bataat volledig schoon te maken. Gebruik warm water en een stevige borstel om de buitenste laag te verwijderen. Bataat is stevig genoeg om te stomen, koken, frituren en bakken. Als je klaar bent met het schoonmaken van de bataat is het tijd om hem te bereiden.

Snijd de bataat in stukken

Om de bataat klaar te maken voor koken of bakken, moet je de bataat eerst schillen en daarna in blokjes of stukjes snijden. Snijd de stukken in gelijke grootte zodat de gerechten gelijkmatig worden gekookt. Probeer de bataatstukken ongeveer 1/2 – 3/4 inch dik te maken, dit zal het koken vereenvoudigen.

Kook of Bak de bataat

Je kunt koken of bakken Bataat op verschillende manieren. Als je Bataat kookt, kook de stukken dan in water of stoom ze gedurende 15-20 minuten. Als je Bataat bakt, kun je de stukken olie of boter toevoegen en in de oven of in een pan bakken gedurende 15-20 minuten. Houd er rekening mee dat er meer tijd nodig kan zijn voor het koken of bakken van bataatstukken die groter zijn. Het beste om te testen is of de Bataat stukken zacht genoeg zijn als je erin knijpt.

Grill de bataat

Je kunt Bataat ook op de grill bereiden. Om dit te doen, moet je de stukken Bataat eerst in aluminiumfolie wikkelen. Voeg daarna een kleine hoeveelheid olijfolie toe en voeg wat kruiden zoals peper, zout, knoflook, rozemarijn of oregano toe. Sluit de verpakking uiteindelijk goed dicht en leg op de grill. Grill dan gedurende 25-30 minuten tot de bataat zacht is. Als de bataat klaar is, voeg dan wat dagverse kruiden toe voor meer smaak.

Recept

Bataat is een veelzijdig ingrediënt en kan worden gebruikt in verschillende gerechten. Hier is een voorbeeld van een lekker gerecht waarin je bataat kunt gebruiken.

Sweets Bataat Grillen

Ingredients:
– 2 tot 3 grote Sweet Bataats
– Olijfolie
– Zout, peper, knoflookpoeder, gemalen komijn en gemalen kurkuma naar smaak
– verse citroensap (optioneel)

Instructies:
1. Verwarm de grill voor op een medium hoge temperatuur.
2. Schil de Bataat en snijd de Sweet Bataat in 3/4-inch-plakken.
3. Leg de plakken Bataat op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en alle kruiden. Laat de Bataat 30 minuten rusten.
4. Leg de Bataat plakken op de grill en draai om beide kanten goudbruin te maken, gedurende ongeveer 10-15 minuten.
5. Serveer met optionele citroensap.

Conclusie

Bataat is een populaire groente die kan worden toegevoegd aan veel verschillende gerechten. Het is gemakkelijk te koken, bakken en grillen. De smaak en textuur van bataat zijn zeer aanlokkelijk en kan een gerecht een heerlijke twist geven. We hebben een gerecht besproken waar je bataat kunt gebruiken als ingrediënt. Als je bataat gaat koken, bakken of grillen, is het belangrijk om de bataat schoon te maken en te snijden. Op de juiste manier bereiden is van cruciaal belang voor de smaak en textuur van je gerecht. We hopen dat na het lezen van dit artikel je nu beter weet hoe je bataat kunt koken, bakken en grillen.

Plaats een reactie