Basa

Basa is een soort vis, afkomstig uit de Gangesrivier in India. De vis heeft een zachte structuur met een romiglijk wit vlees. Het heeft een licht zoet smaakje. Basa is een lekkere vis om voor vele maaltijden te bereiden. Met Basa kun je diverse heerlijke, makkelijke gerechten klaarmaken.

Koken, bakken of grillen van Basa

Basa
 koken, bakken, grillen

Basa is een veelzijdige vissoort die kan worden bereid door middel van koken, bakken of grillen. Koken is het meest geschikt voor zachtere recepten. Bakken is het meest geschikt voor stevigere recepten. En grille is het meest geschikt voor recepten met een stevige structuur die een knapperig korstje willen hebben.

Basa heeft geen lange kook- of baktijden nodig. De meeste kook- of baktijden voor Basa variëren van 5-15 minuten. Voor het grillen van Basa zijn de tijden meestal 10-20 minuten met een middelhoog vuur.

Recept: Basa met Groene Saus

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 4 stukken basa
– 250 gram zomerpaprika
– 150 gram doperwtjes
– 200 gram slagroom
– 1 ui
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– Zout, peper en andere kruiden

Fruits de ui gaar in de olijfolie. Voeg vervolgens de paprika en erwtjes toe en bak nog een paar minuten. Voeg nu de slagroom en de peterselie toe en breng op smaak met zout, peper en andere kruiden. Laat de saus nu een paar minuten zachtjes koken.

Verwarm nu een grillpan op middelhoog vuur en bak de stukken Basa 5-10 minuten per kant. Serveer de vis met de groene saus en wat versnijd citroen.

Conclusie

Basa is een echte alleskunner die je op vele manieren kunt bereiden. Koken, bakken of grillen, ieder let op eigen tempo. Kook- en baktijden variëren van 5-15 minuten, grillen gaat 10-20 minuten. Met Basa kun je heerlijke gerechten maken. Probeer bijvoorbeeld het bovenstaande recept eens.

Plaats een reactie