Barramundi

Barramundi is een lekker en gezond visgerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een tropische vis die veel wordt gegeten in de regio Australië, Indonesië en ook in Zuid-Amerika. Barramundi heeft een milde smaak en een stevige structuur. Het is een vis die plezierig is om te koken, bakken of grillen. Als je Barramundi klaarmaakt, is het belangrijk om te weten hoe je de juiste temperaturen aanhoudt, de juiste kook- en baktijden bewaakt en welke recepten je kunt gebruiken.

Koken van Barramundi

Barramundi
 koken, bakken, grillen

In de meeste gevallen raden we aan om Barramundi te koken in een pan met een laagje water. Breng het water aan de kook. Voeg de vis toe en laat deze in het kokend water voor circa 4 minuten koken. Vergeet niet je pan af en toe op te schudden, om te voorkomen dat de vis aan de bodem plakt. Let ook op de temperatuur. Als het vuur te intens is, kan de vis te snel gaar worden. Als je Barramundi gaar maakt, laat hem dan 4-5 minuten rusten.

Bakken van Barramundi

Voor het bakken van Barramundi raden we aan om de vis op een bakplaat of in een vuurvaste ovenschaal te leggen, waar je olijfolie of kokosolie over heen giet. Breng de vis op smaak met zout, peper, vers citroensap, knoflook, fijngehakte chilipepers of verse kruiden naar keuze. Bak de vis vervolgens in de oven. Bak het gerecht op een temperatuur van circa 180 graden voor circa 10-15 minuten.

Grillen van Barramundi

Je kunt Barramundi ook op de grill bereiden. Een handige tip is om eerst de vis te marineren in olie, citroensap, knoflook, zout en peper. Leg de vis vervolgens op een geprepareerde grillplaat. Bak de vis op gematigde warmte. Elke kant duurt ongeveer 5-7 minuten, dus het duurt ongeveer 10-14 minuten voordat je vis klaar is. Laat je vis daarna nog 4-5 minuten rusten.

Barramundi met groenten uit de oven

Hier vind je een heerlijk recept voor Barramundi met groenten uit de oven. Je kunt deze maaltijd als geheel klaarmaken. Je hebt hiervoor nodig: 2 stukjes Barramundi (van ongeveer 4-5 cm dik); 4 tomaten; 200 gram uien; 200 gram wortels; 2 teentjes knoflook; 3 eetlepels olijfolie; zout en peper naar smaak.

Begin met het plaatsen van de tomaten, uien, wortels en knoflook op een ovenschaal. Voeg daar de olijfolie, zout en peper aan toe. Roer alles goed door elkaar zodat alles gelijkmatig wordt bedekt met olie en kruiden. Bak het geheel vervolgens 15 minuten in de oven op 180 graden. Neem de schaal uit de oven en voeg hier twee stukjes Barramundi aan toe. Bak het geheel nog eens 10-15 minuten totdat alles gaar is. Geniet van je lekkere Barramundi-maaltijd!

Plaats een reactie