Barbeel is een vissoort die vaak op de markt te koop is en die heerlijk smaakt. Deze vissoort is verschillende manieren te klaarmaken, zoals koken, bakken en grillen. Het is een vis die niet veel kooktijd nodig heeft en waarvan je super lekkere recepten kunt maken. Hieronder staan een aantal verrukkelijke recepten met Barbeel.
Koken
Koken is misschien wel de meest bekende manier waarop Barbeel bereid wordt. Koken van Barbeel is heel eenvoudig. Dit is wat je ervoor nodig hebt:
- 4-6 schoongemaakte Barbeelfilets
- 25 gram boter
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel dille of bieslook
Nadat je bovenstaande ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om met koken te beginnen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsuis. Pak een ovenschaal en leg de Barbeelfilets erin. Bestrijk de filets met de boter en strooi er het citroensap, het zout en de kruiden over. Zet de schaal vervolgens in de oven en laat de vis in ongeveer 10 tot 20 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de vis.
Bakken
Bakken van Barbeel is ook erg eenvoudig en het resultaat is de moeite waard. Dit heb je ervoor nodig:
- 4-6 schoongemaakte Barbeelfilets
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 50 ml olijfolie
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsuis. Pak een bakplaat en leg er de schoongemaakte Barbeelfilets op. Bestrijk de filets met een mengsel van olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Zet de bakplaat in de oven en laat de vis bakken totdat deze gaar is, meestal duurt dit 10-15 minuten.
Grillen
Grillen van Barbeel is een prachtig manier om de heerlijke smaak van de vis te ervaren. Dit heb je nodig:
- 4-6 schoongemaakte Barbeelfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- 2 eetlepels citroensap
Verwarm de barbecue voor op medium-hoge warmte. Neem een grote bakplaat en bestrijk de Barbeelfilets met olijfolie. Meng daarna de zout, de peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en het citroensap en strooi dit mengsel over de vis. Grill de Barbeelfilets gedurende 8-10 minuten op de barbecue, draai halverwege de vis om zodat deze gelijkmatig gebakken wordt.
Recept voor gebakken Barbeel
Ingrediënten:
- 4-6 schoongemaakte Barbeelfilets
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 50 ml olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Pak een bakplaat en leg de schoongemaakte Barbeelfilets erop.
- Bestrijk de filets met een mengsel van olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
- Zet de bakplaat in de oven en laat de vis bakken totdat deze gaar is, meestal duurt dit 10-15 minuten.
Barbeel is een heerlijke vis die smakelijk is als hij gebakken, gegrild of gekookt wordt. Er zijn veel verschillende manieren om de vis te bereiden en de kooktijd is relatief kort. Hierboven hebben we een recept voor gebakken Barbeel beschreven. Het gebruik van kruiden is belangrijk om de vis een lekkere smaak te geven. Probeer dus andere kruiden uit en smul van gebakken Barbeel!