Bacon

Bacon is een erg populaire smaakmaker die je op vele manieren kunt bereiden. Bacon heeft een lekker zoutige, kruidige smaak dat heerlijk combineert met veel andere ingrediënten. Met bacon kun je zowel koken, bakken als grillen. Maar hoe bereid je Bacon het beste? In dit artikel gaan we het hebben over de beste manieren om Bacon te koken, bakken of te grillen.

Bacon koken

Bacon
 koken, bakken, grillen

Het is het makkelijkste om Bacon te koken. Om te beginnen, bezorg je de Bacon eerst ongeveer 3 minuten in kokend water. Dit helpt om de Bacon een krokantere structuur te geven als je hem zo gaat klaarmaken. Als je de Bacon klaar gaat maken in een pan, leg je de Bacon in de pan en kook je hem totdat hij goudbruin is. Ook hierbij geldt: hoe langer je de bacon kookt, hoe knapperiger de Bacon zal zijn. Let er hierbij op dat je de Bacon niet te heet zet.

Bacon bakken

Met bacon kun je ook makkelijk bakken. Bakken is een goede optie als je de Bacon snel klaar wilt hebben. Begin door de Bacon op kamertemperatuur te laten worden. Leg vervolgens de Bacon in een hete pan en bak de Bacon ongeveer 4-5 minuten of totdat deze helemaal krokant is. Als je de Bacon net iets rokeriger en krokanter wil, gebruik dan wat margarine of een eetlepel olie.

Bacon grillen

Om Bacon te grillen, leg je de Bacon op een hittebestendige plaat. Zet de plaat op het vuur en laat de Bacon goudbruin grillen. Houd de Bacon in de gaten, omdat verschillende soorten Bacon een andere kooktijd hebben. Het is het beste om de Bacon op matig vuur te grillen. Als je de juiste temperatuur hebt bereikt, is de Bacon klaar.

Bacon recept

Als voorbeeld recept waarin bacon gegeten kan worden maken we deze lekkere pasta met Bacon. Het mooie van dit gerecht is dat het makkelijk en snel te maken is.

Ingrediënten:

  • 400 gram penne pasta
  • 150 gram gekookte bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml creme fraiche
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en Bacon goudbruin.

Voeg de creme fraiche toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas erover verdeeld.

Conclusie

Bacon is een heerlijk ingrediënt dat je op vele manieren kunt klaarmaken. Je kunt Bacon koken, bakken en grillen. Elke methode heeft een andere bereidingstijd en vergt andere ingrediënten en technieken. Om Bacon klaar te maken heb je een pan, olie of margarine en zout en peper nodig. Met deze ingrediënten en de bovenstaande tips kun je gemakkelijk zelf Bacon klaarmaken.

Plaats een reactie