Avocado

Avocado of Alligatorvrucht is een heerlijk fruit dat veel voedingsstoffen bevat zoals vezels, vetten, koolhydraten en vitaminen. Avocado’s zijn rijk aan voedingswaarden, gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Avocado’s kunnen op verschillende manieren worden bereid waaronder grillen, bakken en koken.

Koken van Avocado

Avocado
 koken, bakken, grillen

Avocado kan op vele manieren worden gekookt. Of het nu gaat om chilli con carne met avocado, een gevuld omelet met avocado of stamppot met avocado; koken met avocado is een lekkere manier om te eten. Hier volgt een aantal tips voor het koken met avocado.

Voorbereiding

Voordat u met het koken van avocado begint, moet u eerst de avocado goed voorbereiden. Een avocado schillen is een eenvoudig karweitje, maar let op dat u vervolgens niet overhaast gaat werken. Omdat de avocado een zeer delicaat fruit is, kan het al snel beschadigd raken bij verkeerde handelingen. Gebruik daarom altijd een dunschiller om de schil eraf te krijgen. Sprenkel na het schillen wat citroensap over de pulp, om oxidatie te voorkomen.

Kooktijd

De kooktijd van avocado’s is afhankelijk van het bereidingsmiddel dat u gebruikt. Als u de avocado met een kruidenmix en wat olijfolie gaat roerbakken, zal het ongeveer 5 minuten in de pan nodig hebben. Voor het maken van een omelet met avocado heeft u ongeveer 10 minuten nodig. Als u gaat stomen, is vaak maar 2-3 minuten voldoende.

Recept

Een simpel en lekker recept waarmee u avocado kunt koken is de Italiaanse Guacamole. Hiervoor heeft u nodig:

 • 2 heerlijke Avocado’s
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 limoen
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Schil de avocado’s, verwijder de pit en hak de avocado grof.
2. Maal de knoflook fijn.
3. Doe de avocado en knoflook samen in een kom en pers de helft van de limoen erbij.
4. Roer het geheel door en voeg peper en zout naar smaak toe.
5. Roer alles goed door en laat even staan.
6. Wanneer alles goed is gemengd, is uw guacamole klaar!

Bakken van Avocado

Avocado’s zijn ook heel goed te bakken. Bakken wordt vaak gebruikt om de heerlijke smaak van de avocado te behouden. Avocado bakken bevriest de geur en de smaak van de avocado en is daarom een populaire bereidingswijze. Bovendien is dit een gezonde manier om avocado te bereiden, omdat er geen vet of olie aan te pas komt. Avocado’s kunnen bijvoorbeeld worden gebakken in een ovenschotel, een taart of een innovatief gerecht.

Baktijd

De baktijd van avocado’s hangt af van de gebruikte bereidingswijze en het type oven. Voor een meer geconcentreerde smaak worden avocado’s bijvoorbeeld meestal kort gebakken (ongeveer 10-15 minuten). Voor grotere gerechten, zoals ovenschotels of taarten, heeft u ongeveer 20-25 minuten nodig. U kunt ook avocado in stukjes snijden, inpaneren en krokant bakken. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.

Recept

Een lekker recept waarmee u avocado kunt bakken is inpaneren en bakken. Hiervoor heeft u nodig:

 • 2 rijpe avocado’s
 • 50 gram bloem
 • 1 ei
 • ½ cup paneermeel
 • Olie om in te bakken
 • Peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakjes.
2. Maal de bloem, ei en paneermeel fijn met een blender.
3. Voeg wat peper en zout toe aan het meelmengsel.
4. Haal de plakjes avocado door het meelmengsel.
5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de plakjes avocado goudbruin.
6. Wanneer de plakjes avocado goed zijn gebakken, zijn ze klaar om te eten!

Grillen van Avocado

Grillen is een gezonde manier om avocado te bereiden. Grillen is eenvoudig, snel en geeft een heerlijke smaak aan de avocado. Ook gegrild avocado is een heerlijk gerecht waarmee u uw gasten versteld kunt doen staan. Avocado’s kunnen op verschillende manieren worden gegrilld. U kunt een avocado grillen als bijgerecht, in hamburgers of in salades.

Grilltijd

De grilltijd van avocado’s is kort en verschilt afhankelijk van de gebruikte temperatuur. Voor een avocadohamburger heeft u ongeveer 5-15 minuten nodig om te grillen. Als u avocado als bijgerecht of in salades wilt bereiden, heeft u ongeveer 5-10 minuten nodig om te grillen. De grilltijd kan ook langer duren, afhankelijk van hoe bitter of rauw u de avocado wilt. U kunt de doneness controleren door de avocado met een vork te proeven.

Recept

Een lekker recept waarmee u avocado kunt grillen is gegrilde tomaten met avocado en feta. Hiervoor heeft u nodig:

 • 4 rijpe avocados
 • 1 komkommer
 • 8 tomaten
 • 1 doos feta
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

1. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado grof.
2. Snij de tomaten en komkommer in plakjes.
3. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur en leg de tomaten en komkommer erin.
4. Draai de tomaten en komkommer regelmatig om.
5. Voeg de avocado en feta toe en grill voor nog eens 5-10 minuten.
6. Voeg olijfolie en peterselie toe en mix alles goed.
7. Serveer de gegrilde avocado direct.

Conclusie

Avocado is een heerlijk fruit dat op verschillende manieren kan worden bereid; het kan gekookt, gebakken of gegrilld worden. Of het nu gaat om chilli con carne met avocado, een gevulde omelet met avocado of stamppot met avocado; koken met avocado is een lekkere manier om te eten. Ook bakken of grillen van avocado geeft een heerlijke smaak en smaak aan het gerecht. Onthoud echter dat avocado’s een delicaat fruit zijn en dat u altijd voorzichtig te werk moet gaan bij de voorbereiding en bereidingswijze. Met de bovenstaande tips en recepten kan iedereen een lekker gerecht met avocado bereiden.

Plaats een reactie