Arugula pasta is een heerlijke manier om je maaltijd wat pit te geven. De verse pasta is gemaakt van arugula (rucola) gekruld met tarwebloem en groente-ingrediënten, en heeft een delicaat, milde smaak. Arugula pasta kan worden gebruikt als basis voor veel verschillende gerechten; koken, bakken en grillen zijn allemaal mogelijkheden. In dit artikel zullen we een aantal manieren verkennen waarop je met Arugula pasta kunt koken en bakken.
Koken van Arugula pasta
Arugula pasta is makkelijk te koken. De kooktijd depends op de dikte van de pasta. Voor de dunne lintpasta heb je ongeveer 5 tot 8 minuten nodig. Voor dikkere varianten met gevulde pasta is de kooktijd 8 tot 10 minuten. De pasta gaat gaar als je het glibberig vindt. Zodra je het water kookt, voeg je een beetje zout toe. Dit is niet alleen goed voor de smaak, maar ook voor het bewaarproces.
Terwijl je pasta kookt, kun je je saus voorbereiden. Je kunt typische ingrediënten zoals tomaten, ui, knoflook en peper toevoegen. Olijfolie of boter verhogen de smaak. Als je de pasta gaar is, giet je hem af en voeg je hem vervolgens toe aan de saus. Je kunt de saus en pasta mengen en opdienen.
Bakken van Arugula pasta
Arugula pasta is ook lekker als je hem bakt. Om de Arugula pasta bakken, kun je de volgende stappen volgen. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Roer de pasta met olijfolie en kruiden naar keuze. Je kunt ook bevroren doperwten of groenten toevoegen voor extra smaak en luchtigheid. Verdeel de pasta over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en plaats de schaal in de oven.
Bak de pasta gedurende 20-25 minuten tot hij goudbruin is. Zodra de pasta gaar is, haal je hem uit de oven en kneed je de resterende kaas en enkele kruiden erin. Voeg eventueel wat honing toe voor de zoete smaak. Je kunt het afmaken door er nog wat olijfolie overheen te gieten.
Bereiding: Arugula pasta salade
Met Arugula pasta kun je een heerlijk gerecht klaarmaken, en daarom presenteren wij hier een recept voor een Arugula pasta salade. Geen zorgen, dit is zeker niet lastig te maken!
Voor de bereiding heb je de volgende ingrediënten nodig:
-200 gram Arugula pasta
-1 pakje kappertjes
-100 gram feta
-100 gram cherrytomaten
-100 gram olijven
-½ teentje knoflook
-4 eetlepels olijfolie
-2 eetlepels arugula olie
-2 eetlepels balsamico azijn
Kook de pasta volgens bovenstaande instructies. Laat de pasta afkoelen. Snijd de feta, cherrytomaten en olijven in kleine stukken. Voeg de knoflook toe aan de olijfolie en de arugula olie.
Meng de gekookte past, feta, cherrytomaten, kappertjes en olijven in een kom. Giet de olijfolie, arugula olie en balsamico azijn over de salade en roer alles goed door elkaar. Serveer de salade op een mooi bord.
Conclusie
Arugula pasta is een lekkere manier om je maaltijd wat pit te geven. De verse pasta gemaakt van arugula is makkelijk te koken, bakken of grillen. Koken duurt 5-8 minuten afhankelijk van de dikte van de pasta; bakken 20-25 minuten op 175 graden Celsius. Arugula pasta salade is een heerlijk gerecht dat je met weinig moeite kunt maken. Geniet van je maaltijd!