Antilope: heerlijke gerechten maken met een wild zwijn

Antilope – of antilopevlees – is een smakelijk wildzwijn dat voornamelijk in de Afrikaanse savannes voorkomt. Het is een mals stuk vlees dat krachtige smaken heeft en dat een frisse ervaring op het bord geeft. Hoewel vele mensen Antilope alleen als wildzwijn beschouwen, is het vanuit culinair oogpunt veel meer. Met behulp van een eenvoudig recept en een paar wenken is het de moeite waard om heerlijke gerechten van Antilope te bereiden. Lees hieronder hoe je met Antilope een lekkere maaltijd kunt klaarmaken.

Preparatie van antilope

Antilope
 koken, bakken, grillen

Voordat je met het bereiden van antilopevlees begint, is het belangrijk dat je de vleesstukken voorbereidt. Als je antilope rechtstreeks bij een lokale boerderij of slager kunt kopen, kan voorbereiding hiervan overgelaten worden aan deze professionals. Als je vlees van het wild hebt, moet je ervoor zorgen dat het irriterende haren of veren verwijderd en het vel eraf gehaald is voordat je begint.

Je moet ook enkele stappen ondernemen om de smaak te verbeteren. Meng gedurende 2 tot 3 uur 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 eetlepel knoflookpoeder en 1 eetlepel paprikapoeder met het vlees. Dit proces laat het vlees deze smaakstoffen absorberen voor een extra smaakervaring. Dit moet twee of meer uur vóór het bereiden plaatsvinden om de meeste smaak te krijgen.

Koken met antilope

Als je antilope gaat koken, is het belangrijkste dat je een lage en constante temperatuur gebruikt. Antilope heeft weinig vet, waardoor het koken en braden op te hoge temperaturen het vlees droog maakt. Het is daarom beter om het vlees te koken op lage temperatuur, net zoals je pannen op laag vuur laat pruttelen. Als je een schotel wilt bereiden met antilope, verwarm dan je oven op 160 graden Celsius en laat het vlees twee tot drie uur koken.

Als je antilope gaat koken, raden we je aan om het vlees in kleinere stukken te snijden. Gebruik een mes met een waved edge om zo glad mogelijk te snijden. Dit zorgt voor een juiste consistentie en een beter resultaat. Als je gaat koken, meng dan de kruiden en specerijen die je hebt voorbereid met enkele druppels olijfolie. Roer dit goed door elkaar en bestrooi het vlees vervolgens met dit mengsel. Als je klaar bent, warm je braadpan of ovenschaal voor en voeg je wat kookvocht toe om het vlees te bedekken. Laat het vlees daarna twee tot drie uur koken.

Bakken met antilope

Antilope kan ook gebakken worden op lage temperatuur. Als je antilope bakt, moet je ervoor zorgen dat het vlees net boven de pan ligt om je vet te verzamelen dat gedurende het bakken vrijkomt. Bak het vlees in de oven op een temperatuur tussen de 220 en 230 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.

Antilope is een vlees dat best gekruid kan worden als je het gaat bakken. Gebruik wat zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout om het stuk vlees heerlijk te maken. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan het bakproces als vochtige ingrediënt en plaats het vlees in de oven. Als je het bakt, kun je ook wat knoflook toe voegen voor extra smaak. Bak het vlees tot het diepbruin is en laat het twee tot drie minuten rusten voordat je het serveert.

Grillen van antilope

Antilope kan ook gegrild worden. Grillaanbakken is een andere optie om heerlijke gerechten te bereiden met antilope, en je krijgt prachtig gekleurde grillstrepen op het vlees als je klaar bent. Voordat je begint, leg je de stukken vlees op een snijplank en bestrooi je ze met wat zout, peper en olijfolie.

Verwarm je je grill voor op zacht vuur. Als je antilope gaat grillen, hang je het vlees aan het rooster. Beweeg het vlees na ongeveer 2 à 3 minuten als er grillstrepen op het vlees verschijnen. Grill de antilope aan de andere kant ook 2 à 3 minuten en draai het vervolgens om. Laat het vlees nog eens 3 à 4 minuten aan weerszijden grillen. Voordat je de antilope af kunt schrijven, controleer dan of het mals en gaar is.

Antilope recept

Hieronder volgt een recept waarin je antilope kunt gebruiken. Deze heerlijke geroosterde antilope met knoflook en citroen kan gemakkelijk thuis gemaakt worden. Het is een lekker en uniek gerecht dat je makkelijk kunt maken voor speciale gelegenheden.

Hoe maak je Geroosterde Antilope met Knoflook en Citroen?

Ingrediënten:

 • 600 g antilope
 • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
 • Zout en peper, naar smaak
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels gehakte peterselie
 • 1 citroen, schoongeveegd en in vieren gesneden

Instructies:

 1. Voorverwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
 2. Bestrooi het antilopevlees met peper en zout en plaats het in een ovenschaal.
 3. Voeg de knoflook, olijfolie en de gehakte peterselie toe aan het vlees. Bak het vlees twintig minuten in de oven.
 4. Verwarm de grillplaat op middelhoog vuur. Plaats de plakken antilope op de grillplaat. Laat het draaien tot het mals en gaar is. Voeg een paar eetlepels olijfolie toe als je het grillen.
 5. Voeg de citroen toe aan de antilope. Verwarm de oven weer voor op 220 graden Celsius. Grill twee minuten en plaats het terug in de ovenschaal. Bak het gerecht nog twintig minuten.
 6. Serveer met wat warm brood of rijst.

Uw geroosterde antilope met knoflook en citroen is klaar om te serveren! Met een paar eenvoudige stappen en ingrediënten maak je een heerlijk uniek gerecht. Antilope is een smakelijk en vers vlees waar je verschillende gerechten mee kunt maken. Probeer dit recept en geniet van een lekkere maaltijd.

Plaats een reactie