Ansjovis

Ansjovis is een kleine vis, die vaak gebruikt wordt als ingrediënt in verschillende gerechten. Het wordt vaak gebruikt om gerechten een extra smaak te geven. Ansjovis wordt vaak gevonden in recepten uit verschillende delen van de wereld, van de Midderlandse Zee tot aan Japan. Ook al is er een grote diversiteit aan ingrediënten die gebruikt worden voor het bereiden van Ansjovis, er zijn ook verschillende manieren waarop je Ansjovis kunt koken, bakken of grillen.

Hoe maak je Ansjovis?

Ansjovis
 koken, bakken, grillen

Er zijn verschillende manieren om Ansjovis te maken, afhankelijk van welk recept je gaat kiezen. Ansjovis kan koud of warm gegeten worden, maar meestal wordt het warm geserveerd. Meestal is het eenvoudig om Ansjovis te koken of te bakken, maar het koken en bakken kunnen een beetje tijdrovend zijn. De goede nieuws is, dat Ansjovis niet eens een lange tijd hoeft te koken of te bakken. Als je het op de juiste manier kookt of bakt, kan het bijna direct klaar zijn.

Tijdens het koken van Ansjovis

Als je Ansjovis gaat koken, plaats je een pan op het vuur met twee theelepels olie. Voeg vervolgens een plakje ui, een halve teentje knoflook, twee theelepels tomatenpuree en twee theelepels peterselie toe. Voeg vervolgens de Ansjovis toe aan de pan, samen met een eetlepel sinaasappelsap, een half kopje water en twee theelepels kappertjes. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens vijf minuten op laag vuur pruttelen. Als laatste voeg je een klein beetje zout en versgemalen zwarte peper toe en je bent klaar om de Ansjovis te serveren.

Tijdens het bakken van Ansjovis

Als je ervoor hebt gekozen Ansjovis te bakken, plaats je eerst twee eetlepels boter in een koekenpan op het fornuis. Voeg vervolgens een kleine gehakte ui toe, samen met een halve teentje knoflook en eetlepel paprikapoeder. Voeg dan de Ansjovis toe aan de koekenpan, samen met een eetlepel kappertjes en een scheutje olijfolie. Bak de Ansjovis vervolgens gedurende vijf minuten op een matig vuur, of totdat het gaar is. Serveer de Ansjovis vervolgens met een kleine salade of met wat geraspte kaas.

Tijdens het grillen van Ansjovis

Als je ervoor hebt gekozen Ansjovis te grillen, plaats je eerst wat boter in een kom. Voeg vervolgens een eetlepel kappertjes, een eetlepel olijfolie, twee theelepels paprikapoeder en een teentje knoflook toe aan de boter. Meng de ingredienten goed door elkaar. Neem daarna een op snijplank en neem een portie Ansjovis. Begin vervolgens met het insmeren van de Ansjovis met de botermengeling, waarna je deze op de grill of op een grillplaat kunt plaatsen. Grill de Ansjovis vervolgens gedurende drie tot vier minuten per kant, of totdat deze gaar is. Serveer de Ansjovis vervolgens met een kleine salade of met wat brood.

Een simpel recept met Ansjovis

Als je wilt beginnen met het eten en koken van Ansjovis, is Ansjovis Pasta een simpel recept dat je heel eenvoudig kunt klaarmaken. Om dit recept klaar te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: een teentje knoflook, één kopje gesneden spinazie, een half kopje olijfolie, een kop Ansjovis, twee kopjes spaghetti, twee eetlepels citroenrasp, twee eetlepels kappertjes, twee eetlepels verse basilicum en versgemalen zwarte peper.

Begin met het koken van de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarna twee eetlepels olijfolie toe aan een koekenpan en voeg de knoflook toe. Roerbak de knoflook gedurende anderhalve minuut op een matig vuur. Voeg dan de spinazie toe en bak deze vervolgens nog twee minuten. Voeg dan de Ansjovis toe en bak deze gedurende twee minuten. Voeg dan de citroenrasp, kappertjes, basilicum, pepper en olijfolie toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe en roer het gehele mengsel goed door elkaar. Verwarm het gerecht vervolgens gedurende twee minuten en je kunt de Ansjovis Pasta direct serveren.

Conclusie

Ansjovis is een kleine vis die vaak als ingrediënt in verschillende gerechten wordt gebruikt. Het is op verschillende manieren te bereiden, zoals koken, bakken en grillen. Elke methode heeft zijn eigen kook-, bak- of grilltijden, maar in de meeste gevallen is dat niet langer dan 5 tot 10 minuten. Er zijn allerlei verschillende recepten waar Ansjovis in kan worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld het eenvoudige recept van Ansjovis Pasta. Wordt het tijd voor een gezond en smaakvol gerecht met zeevruchten? Dan is Ansjovis zeker een goede optie.

Plaats een reactie