Angus rundvlees heeft een liefhebbers die je overal ter wereld tegenkomt. Angus rundvlees is namelijk heerlijk, veelzijdig en gemakkelijk om mee te koken en te bereiden. De Angus-rundveerassen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en het is nu gemakkelijk toegankelijk. Door de smaak en het vermogen om te profiteren van matige bereidingswijzes, is het dé favoriet bij veel koks.
Wat maakt Angus rundvlees zo veelzijdig? Om te beginnen is het rundvlees uitermate geschikt voor braad-, grill- en stoofgerechten. Maar je kunt het ook prima klaarmaken als een sappige burger of een stevig stuk vlees als onderdeel van een luchtig gerecht. Angus rundvlees is ook vaak verkrijgbaar met verschillende soorten kruiden, waardoor het gerecht die je nu maakt, volgende keer andere smaken heeft.
Kook en baktijden van Angus rundvlees
Het koken en bakken van Angus-rundvlees is niet moeilijk. Er wordt in de meeste gevallen aanbevolen om het vlees medium rare tot well done te koken, afhankelijk van de gerechten die je maakt. Een medium gaar stuk rundvlees zal veel meer smaak bieden, waardoor al je recepten een levendige smaak hebben. Voor het koken van het vlees, is het belangrijk om een kookthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat het vlees goed gaar wordt. In de meeste gevallen duurt het koken van Angus-rundvlees zo’n 20-30 minuten.
Het bakken van Angus-rundvlees is ook niet moeilijk. Er zijn een aantal basistechnieken die je moet kennen. Als het gaat om het bereiden van het vlees, moet je er rekening mee houden dat het vlees gaar moet zijn. Voor het bakken is het ook belangrijk dat het vlees ruim met olijfolie is ingesmeerd om te zorgen dat het mals en sappig blijft. Een gemiddeld bakken van Angus-rundvlees duurt ongeveer 10-15 minuten.
Recept: Angus rundvleesburger
Dit is een klassieke Angus burger die je thuis in een mum van tijd klaarmaakt. Het recept voor 4 burgers:
- 500 g Angus-rundvlees
- 4 stuks pitabroodje
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- een handje verse fijngehakte peterselie
- 1 ei
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Bereidingswijze:
Begin met het kneden van het rundvlees. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, peterselie, ei, zout en peper toe en meng alles goed. Maak vervolgens 4 ronde burgers formaat burgers. Kneed elke hamburger goed in elkaar. Verhit een pan met een beetje olijfolie en bak de Angus burgers ongeveer 10 minuten totdat het gaar is. Warme de pitabroodjes en serveer de Angus burgers met kaas, tomaat, augurk, sla en extra toppings naar keuze.
Conclusie
Zoals je kunt zien is Angus-rundvlees een heerlijk, veelzijdig en gemakkelijk te bereiden stuk vlees. Of je het nu gaar kookt, bakt of grilt, het is een heerlijk ingrediëntselement dat je gerecht een echte smaakimpuls kan geven. De grilltijden en kook- en baktijden van Angus rundvlees kunnen verschillen, afhankelijk van het formaat en de dikte van het stuk vlees waarmee je aan de slag gaat. Angus-rundvlees is een uitstekende keuze voor een snelle maaltijd of een meer geavanceerd gastronomisch gerecht.