Angel Hair Pasta

Angel hair pasta is een populaire, dunne en lange spaghetti-variant. Het wordt ook wel capellini of capellini d’angelo genoemd en is een soort pasta die is gemaakt van dezelfde bloem en eiwitten als andere soorten spaghetti. Het enige verschil is dat angel hair pasta veel dunner is gemaakt. Bovendien, aangezien dit soort pasta dunner is, kook je het binnen een paar minuten.

Koken van Angel Hair Pasta

Angel hair pasta
 koken, bakken, grillen

Het bereiden van Angel hair pasta is misschien de makkelijkste en snelste manier om pasta te bakken. Kook het water voor de pasta voordat u de pasta gaat koken zo dat het al kokend is als de pasta wordt toegevoegd. Breng vervolgens het kokende water en zout naar smaak aan de kook. Voeg hierna de Angel hair pasta toe en roer het water en de pasta regelmatig. Kook de pasta niet langer dan een minuut of twee. Zodra de pasta gaar is, giet je hem af en voeg je wat olie of boter toe voordat je start met het opmaken van je gerecht.

Als je Angel Hair pasta in een stoofpot, saus of gerecht gebruikt, voeg je de pasta toe voordat je de saus gaat serveren. Kook de pasta of voeg de reeds gekookte pasta toe aan de saus. Laat de saus een paar minuten koken voordat je het serveert, zodat de pasta gerechten lang genoeg op warmte blijven om op te warmen voordat je het serveert.

Recept met Angel Hair Pasta

Met Angel Hair pasta kun je diverse lekkere gerechten klaarmaken. Hieronder volgt een makkelijk en lekker recept voor Angel Hair pasta met gebakken paddenstoelen.

Ingrediënten

 • 130 gram Angel Hair pasta
 • 125-150 gram gemengde paddenstoelen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 15 gram verse peterselie
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

 1. Kook de Angel Hair pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 2. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper.
 3. Roerbak de paddenstoelen ongeveer 7-8 minuten, totdat ze zacht zijn.
 4. Schep de gekookte Angel Hair pasta en de peterselie door de paddenstoelen en roer goed door.
 5. Verwarm de pasta en paddenstoelen nog 2-3 minuten, laat intussen de smaken mengen.
 6. Serveer direct.

Angel Hair pasta is een favoriete pasta onder veel mensen en het is dan ook heel simpel om heerlijke gerechten mee te maken. Terwijl de kooktijd relatief kort is, heeft Angel Hair pasta een heerlijke smaak en structuur en is het daarom perfect om te gebruiken in gerechten met sauzen. Je kunt Angel Hair pasta klaarmaken met je favoriete saus of dit heerlijke recept met paddenstoelen volgen.

Plaats een reactie