Anelli pasta is een klassieke Italiaanse specialiteit gemaakt van durumtarwegriesmeel. Het heeft de vorm van kleine ringen, waardoor het de bijnaam ‘Anelli’, ofwel ringetjes, heeft gekregen. Anelli pasta is perfect voor gerechten waarvoor omvang en structuur belangrijk is, omdat het zo perfect blijft in elkaar zitten.
Anelli pasta kan op verschillende manieren worden bereid. Het kan worden gekookt, gebakken of gegrild. Koken is de populairste manier om deze klassieker te maken. Als je het kookt is het belangrijk dat je genoeg water toevoegt zodat het zijn stevigheid behoudt. Giet de pasta af als de Anelli al dente is. Als je het bakt of grilt, is het belangrijk om je eten in aluminiumfolie te pakken zodat het zijn stevigheid verdubbelt en heerlijk sappig blijft.
Een klassiek gerecht dat gebruikmaakt van Anelli pasta is Anelli alla Cacciatora. In dit recept worden de ringetjes gedrenkt in een ware en kippen bouillon-saus, waardoor een heerlijke smaak ontstaat. Het recept is onderstaand te lezen:
Anelli Alla Cacciatora
Ingrediënten:
- 1 pakje Anelli pasta
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram verschillende kleine ovenschoteltjes, geraspte kaas
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 500 ml kippenbouillon
- 2 kleine uien, gehakt
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
- Voeg de in stukjes gesneden kip toe en bak het 10 minuten.
- Voeg de gehakte uien toe en bak het nog 10 minuten.
- Voeg vervolgens de balsamicoazijn en de kippenbouillon toe.
- Breng de saus aan de kook en laat de saus ongeveer 15 minuten koken.
- Kook ondertussen de anelli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de anelli na de aangegeven kooktijd af.
- Voeg de anelli toe aan de saus en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
- Serveer de Pasta Anelli alla Cacciatora met verschillende ovenschoteltjes.
Anelli pasta is dus zeer veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid, waardoor je eindeloos kunt variëren met recepten. Daarnaast is de bereiding van de pasta eenvoudig te volgen. Anelli Alla Cacciatora is bijvoorbeeld een klassiek gerecht, waarmee je in een handomdraai een heerlijk en smaakvol gerecht klaar hebt. Probeer het vandaag nog eens uit! Eet smakelijk!