Anelli pasta

Het waarom van Anelli pasta

Anelli pasta
 koken, bakken, grillen

Anelli pasta is een lekkere en gezonde alternatief voor reguliere pasta. Het wordt ook wel oerknoop of oogpasta genoemd en is een soort van lamshoornvormige pasta. Anelli pasta is heerlijk van smaak en vorm, en een goed ingrediënt om te gebruiken in diverse gerechten. Anelli pasta is bijvoorbeeld een goed alternatief voor rijst, aangezien het hoge gehalte aan weiproteïne. Door dit hoge gehalte kun je Anelli pasta gebruiken als vervanger in gerechten die je anders met rijst zou bereiden. Ten slotte is Anelli pasta ook een goede bron van vezels, zodat het een gezond alternatief is in je dagelijkse voeding.

Hoe bereid je Anelli pasta?

Anelli pasta kun je koken, bakken of grillen. Koken is de eenvoudigste manier om Anelli pasta bereiden. Om te beginnen, giet je de Anelli pasta in een pan met kokend water en laat de pasta 8-10 minuten koken of totdat deze al dente is. Tijdens het koken, mag je wat nootmuskaat, oregano, of andere specerijen toevoegen aan het water om het geheel wat meer smaak te geven. Als je klaar bent, neem je de pan van het vuur en giet je de pasta af in een zeef.

Naast koken kun je Anelli pasta ook grillen. Je kunt ervoor kiezen om de gegrilde Anelli te serveren met een sla of passata en heerlijke kruiden zoals Italiaanse kruiden of knoflookpoeder. Om te beginnen, breng je de pasta in een pan met kookwater en kook je deze 4-5 minuten of totdat deze al dente is. Spoel daarna af met koud water en laat afkoelen en leg op een bord. Voeg vervolgens wat olijfolie toe en verdeel kruiden naar smaak en laat het rond de pasta schijnen. Grill de pasta vervolgens in de oven ongeveer 7-10 minuten en je Anelli pasta is klaar!

Je kunt Anelli pasta natuurlijk ook bakken. Bakken is meestal de makkelijkste manier om te koken, omdat je geen buitensporig veel ingrediënten hoeft toe te voegen om heerlijke gerechten te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld Anelli pasta gebruiken in een pasta salade met geroosterde groenten en een sla met allerlei groenten, kaas en kruiden. Om te beginnen, neem je een pan en giet je wat olie of boter in de pan. Voeg de Anelli pasta toe aan de pan en bak deze gedurende 5-7 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak die nogmaals 5 minuten.

Je kunt de gebakken Anelli pasta serveren of serveren met een lekkere sla en een vinaigrette dressing. Voeg om het gerecht af te maken genoeg kaas, kruiden en peper toe. Naast pastasalades kun je ervoor kiezen om Anelli pasta te gebruiken bij andere gerechten zoals lasagna, macaroni, of zelfs pizza.

Een lekker Anelli recept

Hieronder is een lekker recept met Anelli pasta. Je hebt nodig:

  • 400 gram Anelli pasta
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 400 gram gerookte spekblokjes
  • 400 ml slagroom
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram verse peterselie
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Neem een pan en voeg de olijfolie en ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten of totdat deze gaar is. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak deze nogmaals 5 minuten. Voeg als laatste de knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten. Breng intussen kookwater aan de kook in een andere pan. Giet de Anelli pasta vervolgens in de kokende pan en kook 8-10 minuten, giet af en laat afkoelen.

Voeg vervolgens de room toe aan de spekmengsel en kook gedurende 4-5 minuten. Voeg als laatste de pasta, kaas, peterselie, nootmuskaat en peper toe, roer en verwarm nog 3 minuten. Serveer de pasta meteen. Je Anelli pasta is nu klaar!

Conclusie

Anelli pasta is een veelzijdige en lekkere vorm van pasta. Met een variëteit van toepassingen kun je er eindeloos mee variëren. Je kunt het koken, bakken of grillen in veel gerechten. Als je er niet uit komt hoe je de Anelli pasta het best kunt bereiden, kun je altijd het bovenstaande recept gebruiken om je op weg te helpen. Ga jij vandaag nog aan de slag met Anelli pasta?

Plaats een reactie