Albacore tonijn is een zeer geliefd ingrediënt vanwege zijn milde, maar smaakvolle smaak en romige structuur. Dit type tonijn is een goede bron van eiwitten, vitamine B12 en andere voedingsstoffen. Het koken, bakken of grillen van Albacore tonijn is een makkelijke en smakelijke manier om er van te genieten.
Hoe bereid je Albacore tonijn?
Albacore tonijn dient kort te worden gebakken of gegrild en mag niet te donker worden. Afhankelijk van de techniek die je gebruikt, varieert de kook- of baktijd van 3 tot 4 minuten als je deze technieken toe past. Als je Albacore tonijn gaat grillen, wacht dan tot het volledig gaar is. Dit duurt meestal ongeveer 5 minuten op elke kant. De vis is gaar wanneer hij op het midden bijna doorschijnend is en soms enigszins gelig van kleur. Wanneer het eenmaal gaar is, is het belangrijk om de vis zo snel mogelijk te serveren om de versheid te behouden.
Recepten met Albacore tonijn
Om een lekker gerecht te bereiden met Albacore tonijn heb je niet veel nodig. hieronder een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten en in korte tijd kunt klaarmaken.
Gegrilde Albacore tonijn met appelmoes
Ingrediënten:
- 1 pond Albacore tonijnsteaks
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- Voor de appelmoes:
- 1½ appel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de grill voor.
- Meng de olijfolie met het citroensap en leg de tonijnsteak erin om de vleessoort aan beide kanten te bedekken. Laat het 10-15 minuten inwerken.
- Terwijl de tonijn in marinade ligt, schil je de appel en snijd je hem in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kom en voeg de citroensap en olijfolie toe.
- Leg de tonijn op de hete grill en laat deze 3-4 minuten per kant bakken. Als je grill jouw voorkeur heeft in plaats van het koken, moet je de vis 5 minuten per kant grillen.
- Serveer de gegrilde Albacore tonijn met appelmoes erbij.