Acini di Pepe Pasta

Acini di pepe pasta, ook wel maïskorrel pasta genoemd, is een kleine, ronde slangenpasta, die vaak wordt gebruikt in salades, maar ook veel in soepen. Het heeft een licht zoete smaak en een krokant, korrelig gevoel als het gekookt is. Acini di pepe pastasoorten zijn verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder witte, gele of groene varianten.

Hoe kook je Acini di Pepe pasta?

Acini di pepe pasta
 koken, bakken, grillen

Het koken van Acini di Pepe pasta vergt niet veel tijd. Om de pasta goed te koken, heb je 100 gram Acini di pepe per liter water nodig. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de Acini di pepe toe. Laat het op laag vuur koken, gedurende 6 tot 8 minuten, of tot de pasta gaar is. Proef tijdens het koken meerdere malen om te zorgen dat de pasta gaar genoeg is. Als je de pasta te gaar kookt, kan deze wat papperig worden. Meng vervolgens wat olijfolie in de pasta en kruid het naar smaak.

Bakken en grillen van Acini di Pepe pasta

Het bakken en grillen van Acini di Pepe pasta is een heerlijke manier om deze variant op te pikken. Om de Acini di pepe in de oven te bakken, heb je 100 gram Acini di pepe pasta nodig, plus wat olijfolie, zout en peper naar smaak. Meng alle ingrediënten in een kom, voeg er wat olijfolie aan toe en zet de kom vervolgens in de oven. Zet de oven op 200 tot 220 graden Celsius en bak de Acini di pepe gedurende 12 tot 15 minuten, of totdat de pasta krokant en goudbruin is. Haal de kom uit de oven en dien het warm op.

Voor een lekker gerillde smaak, geef je de Acini di pepe eerst een warm bad. Breng een liter water aan de kook en voeg hier 100 gram Acini di pepe en een scheutje olijfolie aan toe. Laat de pasta zo’n 8 minuten koken en laat het daarna uitlekken. Verhit vervolgens een grillpan en voeg wat olijfolie toe. Leg de Acini di pepe in de pan en grill het gedurende 5 à 8 minuten, of totdat de pasta goudbruin en krokant is. Voeg zout en peper naar smaak toe en dien het gegrillde Acini di pepe pasta warm op.

Recept met Acini di Pepe pasta: Acini di pepe salade met vijgen en Parmezaanse kaas

Trek je vork en mes maar uit de kast, want we maken een heerlijke salade met Acini di Pepe pasta! Met dit recept gaat je ervaring met Acini di pepe naar het volgende niveau. Voeg 100 gram Acini di pepe pasta toe aan 1 liter kokend water en kook de pasta in 8 minuten gaar. Voeg vervolgens 10 plakjes gedroogde vijgen, een handje Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel balsamicoazijn toe. Roer alles goed door elkaar en kruid de salade met wat zout en peper naar smaak. Serveer de salade direct op tafel.

Acini di pepe pasta is een ideale ingrediënt om je gerecht extra smaak te geven. Of je de pasta nu kookt, bakt of grillt, in ieder recept zal de Acini di pepe zijn krokante en smaakvolle toevoeging geven. Probeer deze salade eens met Acini di pepe pasta en geniet van de andere smaak die de pasta toevoegt.

Plaats een reactie