Aardappelpuree

Aardappelpuree is een heerlijk gerecht waarmee je een prima maaltijd op tafel kunt zetten. Aardappelpuree kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt het bakken, koken of grillen. Hoe je het ook bereidt, basisnatuur is het een heerlijke smaakmaker. Het is licht verteerbaar, heeft boordevol vitamines en mineralen en heeft een frisse aroma en smaak. Wanner je eenmaal een heerlijke aardappelpuree klaar hebt, is het maar een kleine stap naar een gezonde maaltijd.

Het koken van aardappelpuree

Aardappelpuree
 koken, bakken, grillen

Aardappelpuree is relatief eenvoudig te bereiden. Er zijn verschillende manieren waarop je het kunt koken. Je kunt bijvoorbeeld de aardappelen schillen en in stukken snijden voordat je ze in water zet. Op die manier wordt de aardappel faster gemakkelijker gaar. Je kunt ook aardappelen ongeschild koken en het vel er later afhalen.

Normaal gesproken kost het koken van aardappelpuree ongeveer 30 minuten. Als je de aardappelen in stukken hebt gesneden, kun je dat tijd besteden. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en of je ze met of zonder schil kookt. Je kunt ook aardappelpuree in de magnetron bereiden. Hiervoor heb je ongeveer 15 minuten nodig op de hoogste stand. Hierna voeg je de boter en melk toe, mik je de aardappelen fijn en voeg je wat kruiden toe.

Recept voor aardappelpuree

Hieronder vind je een heerlijk recept voor aardappelpuree. Dit recept is geschikt voor 4 personen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

– 8 grote aardappelen
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels melk
– zout en peper naar smaak

Hoe te bereiden:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
2. Breng het aardappelwater aan de kook en voeg de aardappelstukken toe. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
3. Giet het kookvocht af en voeg de boter, melk en de kruiden toe.
4. Pureer de aardappelen met een staafmixer. Roer de aardappelpuree goed door en voeg meer boter, melk of kruiden toe naar smaak.
5. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
6. Serveer de aardappelpuree warm met je favoriete gerecht.

Het bakken van aardappelpuree

Aardappelpuree kan ook in de oven worden gebakken. Het bakken van aardappelpuree gaat net als het koken vrij eenvoudig. Je begint met het schillen, snijden en koken van de aardappelen totdat ze gaar zijn. Vervolgens voeg je de boter, melk en kruiden toe. Pureer de aardappelen met een staafmixer en verwarm de aardappelpuree in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als je de aardappelpuree in de oven bakt, blijft hij langer warm en heeft hij een licht geroosterde smaak. Hoewel het bakken meer tijd kost, is het een leuke manier om aardappelpuree klaar te maken.

Het grillen van aardappelpuree

Je kunt aardappelpuree ook op de barbecue of grillpan grillen. Naast de eerder genoemde bereidingswijzen zou dit een leuke manier zijn om aardappelpuree klaar te maken. Om de aardappelpuree op de BBQ te grillen, moet je de aardappelen koken in kokend water en ze vervolgens pureren. Voeg de boter, melk en kruiden toe en giet het mengsel in een lage ovenschaal. Bak de aardappelpuree in indirect vuur op de barbecue voor ongeveer 25 minuten. Als u de aardappelpuree wilt grillen in een grillpan, kook dan eerst de aardappelen en laat de puree afkoelen. Voeg dit toe aan een klein bakje van aluminiumfolie en plaats het bakje op de grillpan. Grill de aardappelpuree voor ongeveer 25 minuten.

Samenvatting

Aardappelpuree is een heerlijk gerecht waarmee je een prima maaltijd op tafel kunt zetten. Aardappelpuree kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt het bakken, koken of grillen. Om de aardappelpuree klaar te maken, moet je de aardappelen eerst koken in kokend water. Voeg vervolgens de boter, melk en kruiden toe. Pureer met een staafmixer en verwarm de aardappelpuree in de oven, bijvoorbeeld. Gril ook eens een aardappelpuree voor een originele twist. Aardappelpuree is een smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt bereiden en die veel verschillende smaken heeft.

Plaats een reactie