Aardappel

Aardappel is een heerlijke en gezonde ingrediënt voor veel gerechten. Er is bijna geen einde aan de manieren waarop u aardappel kunt klaarmaken. Of je nu de aardappel bakt, kookt, frituurt of grillt, je krijgt een heerlijk gerecht waar iedereen van geniet. In dit artikel lees je alles over het koken, bakken of grillen van aardappel.

Koken en bakken van aardappel

Aardappel koken, bakken, grillen

Aardappel is perfect om te koken of te bakken. Je kunt de aardappel eenvoudig voorbereiden. Schil de aardappel en snijd deze in stukken. Je kunt de stukken ook nog in vier of acht delen snijden voordat je gaat koken. De kooktijd van aardappel hangt af van grootte, vorm en het gerecht dat je maakt. Kleine stukjes koken bijvoorbeeld sneller dan grote stukken. Gemiddeld duurt het koken ongeveer 15-20 minuten. Je kunt de aardappelen ook bakken in de oven. Zet de oven op 400°F (204°C) als je de aardappel helemaal gaat bakken. Dit duurt ongeveer 45-60 minuten. Als je niet zoveel tijd hebt, kun je ook roosteren met kokend water. Je voegt hiervoor kokend water toe aan de pan en voegt de stukken aardappel toe. Roosteren kan 10-15 minuten duren.

Grillen van aardappel

Aardappel is ook een geweldige ingrediënt om te grillen. Om de aardappel te grillen, moet je de stukken in aluminiumfolie wikkelen. Gebruik twee tot drie theelepels olie op elk stuk folie voor smaak en om te voorkomen dat de aardappel aan de folie blijft plakken. Vouw de folie om de stukken heen en voeg wat zout toe voor extra smaak. Leg de gewikkelde stukken aardappel op de hete grill en draai regelmatig, zodat ze niet aanbranden. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de aardappel gaar is.

Recept met aardappel

Er zijn veel manieren om aardappel te klaarmaken. Hier is een recept voor een heerlijk gerecht met aardappel dat eenvoudig te bereiden is.

Aardappel gehakt taart

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 2 grote aardappelen, geraspt
– 1 ei, losgeklopt
– 2 eetlepels roomboter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje gesnipperde ui
– 1/2 kopje gesnipperde paprika
– 1/2 kopje gesnipperde champignons
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 2 theelepels fijngehakte knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 350°F (177°C)

2. Smelt de boter en verwarm de olie in een koekenpan

3. Voeg de ui, paprika en champignons toe en bak dit 5 minuten

4. Voeg de knoflook, paprikapoeder en peper en zout toe

5. Voeg vervolgens de geraspte aardappel toe en bak dit nog 5 minuten

6. Doe de gebakken ingrediënten in een kom en voeg het ei en de kaas toe

7. Meng het geheel goed

8. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel het gehaktmengsel in de ovenschaal.

9. Bak dit 25-30 minuten in de oven of totdat het gehakt goudbruin is.

10. Serveer de aardappel gehakt taart en geniet ervan!

Met aardappel kun je dus veel lekkere gerechten maken. Van heerlijke ovengebakken aardappel tot een smakelijke gehakt aardappel taart. Aardappel is een veelzijdig ingrediënt dat eenvoudig te bereiden is. De kook-, bak- of grilltijd varieert afhankelijk van het gerecht dat je maakt. En vergeet ze niet in aluminiumfolie te wikkelen als je gaat grillen!

Plaats een reactie